LOGO1

janwillemVanaf 2003 assembleert Jan Willem Zuidhoek zijn "tafels". Het begon met een serie van 7 stuks. Het idee was dat deze samen één salontafel zouden vormen.
Het bleken toch 7 afzonderlijke tafels te zijn met veel teveel (28) pootjes. Toen onstond het idee om een "tafelvolk" het licht te doen laten zien.

De "tafels" worden meestal gemaakt van restmateriaal van producties voor zijn eigen ontwerpbureau Het Noorderlicht in IJsselstein. Lijm en schroeven mogen worden gekocht, maar verder geen materiaal of verf om de tafels te maken.

De rompen zijn altijd kubussen met zijdes van 25cm. De vier pootjes zijn 12,5 cm. Totale tafelhoogte is altijd 37,5 cm. Nuttig als tafel, soms als vorm- of materiaalstudie, soms nuttig als werkmeubel. 
Van alle tafels maakt hij foto's voor o.a. documentatie en ansichtkaarten. Elke tafel heeft een nummer in volgorde van realisatie en een goede Nederlandse naam met betrekking to nut of uiterlijk.

De verzameling tafels vormen thans een omvangrijk "volk". 
Een volk bestaat uit een aantal individuen met veel verschillen, maar zeker ook veel overeenkomsten. Op een afstand is het volk wel als een eenheid te beschouwen.
De tafels blijven in de buurt of trekken, stoutmoedig, zelfstandig de wereld in.
Het "tafelvolk" groeit. Uit hoeveel tafels het zal bestaan is onbekend. Het is een unieke groeiende verzameling die nog nergens eerder werd gezien.
Ook de eigenheid groeit in stuipen met niet te grijpen redenen. Het blijft wel een groep tafels die zich houdt aan een bepaalde vormafspraak, los van een duidelijk aanwijsbaar praktisch nut.

Jan Willem Zuidhoek (1953) is afgestudeerd aan de Akademie voor Beeldende Kunsten, Utrecht. Werkzaam sinds 1974 als vormgever. Ontwierp televisie- en filmdecors, leaders, grafisch werk, tabletop animaties, computeranimaties, interieurs en museale tentoonstellingen.

prijs per tafel € 500,- inclusief 6% btw

© 2006-2019 galerie het moment
® marielle overdulve
alle rechten voorbehouden

galerie het moment

Poststraat 28
4301AD Zierikzee
+31(0) 111 411202