Ga naar hoofdinhoud

Brigitte Boemaars

Goed gemutst

Zij kiest de werkelijkheid als vertrekpunt bij het vormgeven van haar ”figuren”. Een werkelijkheid die ze vervolgens vervormt tot de gestalten die de werkelijkheid niet meer representeren.

Ze speelt met de verhoudingen van de lichaamsdelen van de “figuren” waardoor ze clownesk of soms haast buitenaards aan doen. Het worden wezens die in haar fantasiewereld weer de werkelijkheid vormen.

Schijnbaar moeiteloos laat ze haar “figuren” elke gewenste houding aannemen. Een houding die overigens steeds natuurlijk oogt. Met veel gevoel voor precisie werkt ze haar “figuren” uit waarbij de bijzonder fraaie vormgeving van handen en voeten de houding van de “figuur” versterkt.

Elk beeld dat op deze manier in was ontstaat en in brons wordt gegoten, wordt een representant van een andere werkelijkheid; een ongecompliceerde goed gemutste wereld waarin slechts ruimte is voor vrolijkheid en een glimlach je ten deel valt.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top