Ga naar hoofdinhoud

Ben Kleyn

Hyperrealisme

De autodidact Ben Kleyn begon op jeugdige leeftijd met het maken van portrettekeningen. Vervolgens ontwikkelde hij zich, tot een succesvolle portretfotograaf van bekende Nederlanders, om zich daarna toe te leggen op het schilderen van hyperrealistische “vis-landschappen”. En steeds blijft hij in al zijn uitingsvormen vooral zijn eigen weg volgen.

Van nature verstaat hij de kunst om goed waar te nemen, en beschikt hij over een uitstekende oog-handcoördinatie. Daardoor is hij in staat realistische kunstwerken te maken die de werkelijkheid te boven gaan. Drie-dimensionale schilderingen die vooral verwondering teweegbrengen.

Ben Kleyn weet op unieke wijze met zijn “vis-landschappen” een hyperrealistische werkelijkheid te scheppen.

Wat zijn werk bijzonder maakt is niet alleen de techniek die hij toepast, maar ook de vorm die hij kiest om tot een drie-dimensionale weergave te komen.

Hij maakt gebruik van handgemaakte, veelal bronzen, (klank)schalen waarin hij op meerdere lagen epoxy met acrylverf zijn afbeelding opbouwt.
Soms worden er wel tot 25 lagen epoxy beschilderd. Daardoor ontstaat er een geweldige dieptewerking in zijn werk.

Zijn kunstwerken zijn tijdrovend om te vervaardigen en hebben een lange doorlooptijd vanwege de droogtijd (24-48 uur) per laag epoxy.

Vakmanschap, geduld en perfectie worden beloond in een betoverend hyperrealistisch kunstwerk.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top