Ga naar hoofdinhoud

Marcel Straver

sprankelend licht

Marcel Straver is al ± 35 jaar zelfstandig grafisch ontwerper. In 2010 begon hij met schilderen.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om hem heen schildert hij zijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad of fluitenkruid, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol wilde bloemen of papaver. Als hij er langsloopt of -fietst maakt hij een simpel kiekje. In zijn atelier werkt hij het, soms pas maanden later, uit in zijn eigen kenmerkende stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal uitgevoerd met acryl omdat dit het beste past bij zijn manier van schilderen.

Met wat hij noemt ‘grof pointilleren’ maakt hij een impressie van wat hij waarnam. Hij probeert het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek komt hij zo tot het resultaat dat hij wil bereiken. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: zijn gekleurde wereld!

Een wereld vol heldere kleuren en sprankelend licht.

Marcel Straver volgde een opleiding aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top