Ga naar hoofdinhoud

Ria Koreman

levensechte vogels

Ria Koreman wordt geraakt door de gewone dagelijkse dingen die de natuur te bieden heeft. Ze ervaart het als iets magisch en raakt geïnspireerd door de schoonheid van de natuur. Een wereld die tot haar komt in kleuren en vormen. Daaraan wil zij uiting geven en die uitingen delen met anderen zodat zij ook geraakt worden door de natuur.

De schoonheid die zij ervaart bij het bestuderen van vogels is haar inspiratiebron. Zij brengt dat tot uiting in haar schilderijen. De prachtige kleuren van vogels, hun kwetsbaarheid, de lieflijkheid en soms ook het karakter van een vogel, dat alles wil zij vangen om vast te kunnen leggen in haar schilderijen. Een weergave van de natuur die de werkelijkheid reflecteert.
De toeschouwer kijkt op die manier naar de natuur door haar ogen.

In haar schilderijen neemt de mus een bijzondere plaats in. Een klein alledaags vogeltje dat voor haar de mens met de natuur verbindt. Meestal staat men niet meer stil bij het vogeltje dat veelal aanwezig is bij huis of tuin. Bestudering van de mus leverde haar een veelheid aan kleuren en details op die zij in haar werk minutieus weet weer te geven. De vogels worden daardoor levensecht.

Als autodidact volgde Ria Koreman vele jaren lessen bij leermeesters in de klassieke schildertechnieken. Ze leerde opnieuw kijken, naar zichzelf, en naar de dingen om haar heen.
Zo ontdekte ze de werking van het licht dat nu een speciale  plaats inneemt in haar werk. Daardoor schept zij in haar werk een beeld alsof de vogels van het doek weg zouden kunnen vliegen.

bekijk hier het werk van Ria Koreman dat verkocht is.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top