Ga naar hoofdinhoud

Suus Suiker

Encaustic art

Suus Suiker laat zich inspireren door mens en natuur. Daarbij is zij op zoek naar de vormen die uitdrukking kunnen geven aan wat zij als de meest natuurlijke vormen ervaart. Het is alsof zij de verborgen schoonheid van mens en natuur wil ontsluiten, deuren daarvoor wil openen, of dat ze de tand des tijds als een bedreiging voor de natuur ziet. Zo ontstaan composities die niet alleen een bijzondere sfeer ademen, maar ook volstrekt uniek zijn.

Suus Suiker studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Het unieke mixed media werk van Suus Suiker in de ‘Symbiose’ serie, is afgewerkt met (bijen)was. Bijenwas is in tegenstelling tot vele andere mediums en vernissen een duurzaam natuurproduct. De was is samen met een verharder (damarhars) gesmolten tot een homogene massa en voorzien van pigmenten. De was wordt in een aantal lagen op een niet flexibele ondergrond van Dibond en papier opgebracht en tussendoor met elkaar versmolten. Hierdoor krijgt het werk een sterke dieptewerking. Het uiteindelijk opwrijven van de was zorgt voor nóg intensere kleuren. Vanwege het gebruik van zeer hoogwaardige pigmenten in combinatie met de beschermende waslaag, blijft het werk levenslang kleurecht.

Het werk is geschikt voor alle ruimtes in uw interieur, echter is een plaats boven een directe warmtebron, of in direct zonlicht waar de temperatuur van het werk stijgt tot +70 graden Celsius, niet aan te raden.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top