Ga naar hoofdinhoud

Martie v.d. Velden

VERHALEN IN KLEUR EN VORM

Geboeid door de kleurenpracht, de composities en de symboliek in schilderijen die hij in musea zag ontstond de niet bedwingbare drang om zelf ook zo te kunnen schilderen. Zo begon zijn  ontdekkingstocht naar wat hij zelf tot verbeelding zou kunnen brengen. Na vele pogingen om dat zelf te kunnen volbrengen ontdekte hij dat er geen vooruitgang was en besloot hij zichzelf verder te ontwikkelen aan de kunstacademie in Antwerpen.  

Zijn techniek verbeterde en vooral het beheer van kleuren nam een vlucht in zijn werk. Zichzelf verder blijven ontwikkelen is een continu proces geworden, altijd streven naar 100% perfectie, naar het moment waarop hij echt tevreden kan zijn.

Martie van der Velden schildert stillevens waarin hij een verhaal wil vertellen. Dat kunnen persoonlijke herinneringen zijn of onderwerpen uit de geschiedenis die aan actualiteit niet hebben ingeboet, of dat het de natuur is die  hem inspireert.

De composities voor zijn schilderijen zitten in zijn hoofd. In zijn atelier geeft hij die composities gestalte om daarna te gaan schilderen. 

Hij gebruikt vele kleuren in zijn schilderijen. Ze worden op het doek gemengd waardoor een ‘speelser’ effect wordt verkregen. Bepaald niet eenvoudig en het vergde vele oefening om het onder de knie te krijgen. 

De verf wordt niet verdund om een betere stofuitdrukking te krijgen zoals voor bloemen, hout, metaal en brons. Hij werkt hierbij met kleine platte kwasten om het gewenste effect te krijgen. Andere hulpmiddelen zijn tape, plastic, doeken, plamuurrubber, paletmessen, vingers en handen.

Zo worden zijn ideeën werkelijkheid in de vorm van sprekende schilderijen met een warme kleurenpracht.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top