Ga naar hoofdinhoud

Godfried Dols

MYTHISCHE BEELDEN

Precies op de grens van mijn binnenwereld en buitenwereld manifesteert zich een beeld”. Zo ondergaat hij zelf het zoeken met zijn handen naar vormen en lijnen die kracht, kwetsbaarheid of verschillende emoties verbeelden.
Zijn werk kenmerkt zich als een dynamisch spel van beweging, balans en zwaartekracht, met een ‘barokke’ touch van eigentijdse vrouwelijke en mythische elementen. Zijn inspiratiebronnen zijn de Griekse mythologie of het leven zoals hij dat persoonlijk ervaart. Het is als het ware een drang om de ziel der dingen te verbeelden.

Als autodidact ontwikkelde hij zijn talent door lessen te volgen bij tal van leerrmeesters op het gebied van artistieke vormgeving en voor de diverse technieken die nodig zijn om tot beeld te komen dat voldoet aan datgene dat hij tot uitdrukking in zijn werk wil brengen.

Door esthetische vormen en lijnen ontstaat zo een oevre dat de toeschouwer in vervoering brengt.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top