Ga naar hoofdinhoud

Dirk Bal

Verstilde momenten

Dirk Bal besteedt het meest van zijn tijd aan het schilderen. Zijn stillevens worden zorgvuldig opgebouwd. De zorgvuldigheid die moet leiden tot de rust, het evenwicht, de balans in zijn werk. Het licht speelt daarin altijd een grote rol.

Die eigenschappen die kenmerkend zijn voor zijn kunstenaarschap zijn terug te vinden in iedere techniek die hij toepast.

Van tijd tot tijd verlegt hij zijn aandacht naar het boetseren modellen. Modellen die als basis kunnen dienen om afgegoten te worden in brons of in andere materialen. Bij het boetseren kiest hij als uitgangspunt “verstilde momenten”. De momenten waarop door opperste concentratie het model het evenwicht kan bewaren.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top