Ga naar hoofdinhoud

Susan Schoemaker

ingetogen expressie

Susan Schoemaker slaagt er in rust en stilte te vatten in beelden die een reflectie zijn van haar innerlijk. Ze wil daarmee anderen ontmoeten en communiceren. “Wat een ander met woorden zegt, zeg ik met beeld” zou je haar lijfspreuk kunnen noemen.

Door in zichzelf te keren verliest ze de tijd en komt ze tot de kern van wie zij is. En daardoor ontstaan haar beelden die een eigen verhaal vertolken.

Haar bronzen beelden stralen rust uit door de ingetogen poses van de figuren die overigens op een ruwe houten sokkel zijn geplaatst. Dat levert een mooi contrast op waardoor het geheel een zekere spanning in zich herbergt en aan zeggingskracht toeneemt.

Susan Schoemaker studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (1993-1997).

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top