Ga naar hoofdinhoud

Dick Versluis

Beeldende keramiek

Of het vogels zijn of “mannekes”, ze ogen door hun houding altijd vrolijk en hebben iets lieflijks over zich. De vreugde die de schepper van de beelden aan het vormgeven beleefde, is terug te zien in de plastieken die met zorg en liefde zijn gemaakt.

Versluis boetseerde in “steengoedklei”. De plastieken worden gebakken op een eind-temperatuur van 1250° Celsius. Dat betekent dat zijn plastieken bestand zijn tegen weersomstandigheden.

Er worden – indien nodig – messing, kunststof, brons of andere materialen toegevoegd. Het zagen en polijsten hiervan deed hij in zijn eigen atelier.

Versluis studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag en de Academie voor Beeldende Vormgeving in Amersfoort.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top