Ga naar hoofdinhoud

Jan Kroesen

kerkinterieurs

Als hij een kerkgebouw betreedt, raakt hij steeds opnieuw onder de indruk.
Sinds eeuwen komen daar mensen om troost te zoeken, om er hun geloof te beleven en zich te bezinnen op hun leven en alles wat daarmee samenhangt.
Als hij een kerk bezoekt, dan roept dat steeds weer een bepaalde spanning op.

Hij betreedt de ruimte behoedzaam om haar sfeer te betrappen, en haar te ondergaan zoals die zou zijn zonder zijn aanwezigheid.

Iedere kerk is weer anders, niet alleen door het gebouw, maar vooral door wat de mensen die het gebouw gebruiken, ermee doen. Dat bepaalt de sfeer die de kerkruimte oproept.

Iedereen die een kerk betreedt wordt rustiger, spreekt zachter, loopt langzamer, wordt bedachtzaam, wordt stil, ook van binnen, je kunt het zien, juist ook in zijn aquarellen.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top