Ga naar hoofdinhoud

Yvonne Melchers

strand, licht en kleur

Yvonne Melchers wordt in haar schilderkunst van meet af aan heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor de Noordzeestranden in hun koele licht en het warme Italiaanse leven in al zijn facetten. Zij schildert wat haar hart haar ingeeft en zo ontstaan er series zoals de De Noordzee, haar stillevens en de pracht van de natuur die tot uitdrukking komt in haar schilderijen van felrode klaprozen die afsteken tegen een helder blauwe lucht.

Op een doodstil strand aan de Noordzee ziet ze een meeuw die heel dichtbij durft te komen. Camera in de aanslag voor een foto tijdens de landing. In haar atelier maakt ze een vertaling van de parelmoeren kleurtjes die in zijn veren zijn te ontdekken naar olieverf. Daarnaast zijn het fragmenten van het strand van de Noordzee met aangespoelde objecten die zij schildert.

Yvonne Melchers studeerde aan de Rietveld Academie maar na het basisjaar te hebben gevolgd veranderde haar prioriteit. Jaren later volgde ze enkele korte cursussen om vervolgens zichzelf als autodidact verder te ontwikkelen.

Haar voorkeur ligt bij het realistisch/figuratief schilderen. Daarbij gebruikt zij olieverf die ze aanbrengt met varkensharen penselen waarmee  de penseelstreek op doek of paneel zichtbaar blijft. Ze heeft ook duidelijk gekozen voor een palet met een beperkt aantal kleuren. Dat staat bekend als de “kleuren van Monet” ofwel vijf kleuren naast het wit.

Werk van Yvonne Melchers is te vinden in collecties in Nederland, Italië, Frankrijk, De Verenigde Staten, Australië, Spanje, Duitsland en België.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top