Ga naar hoofdinhoud

Dirk Bal

Realistisch kunstenaar

Dirk Bal (1964) is realistisch kunstenaar en heeft na een lange zoektocht naar het meest passende onderwerp besloten om het zoeken te staken en te kiezen voor de rust en stilte die hij als een rode draad door zijn bestaan laat lopen.

Zijn niet te stuiten drang naar ontwikkeling staat hem wel eens in de weg maar telkens weer weet hij zijn omgeving te verrassen. Het realisme, de symboliek en de speurtocht naar een bijna ultieme balans die hij put uit de wiskundige getallenreeks van Fibonacci drijven hem tot de staat van verwondering.

Die verwondering, opgebouwd volgens strakke regels en principes, zijn bepalend voor zijn ogenschijnlijke alledaagsheid in zijn werk. Het doel van zijn compositie is het

bereiken van acceptatie in het paradigma van hetgeen zichtbaar is. Alsof we in het achteloos voorbijlopen worden getroffen door de schoonheid van de eenvoud. Op welke manier dan ook.

Het stilleven, het model en een combinatie van deze twee zijn kenmerkend voor de werken die hij creëert. Op geheel eigen wijze combineert hij bijna tegen de regels in het model, de symboliek en het stilleven. Met Vermeer als één van zijn grote inspiratiebronnen en de volgens Dirk Bal totale afhankelijkheid van het licht probeert hij dagelijks die verstilling vast te leggen.

Dirk Bal, een schijnbaar alledaagse meester die op zoek blijft naar licht, stilte, balans en rust.

bekijk hier het werk dat van Dirk Bal verkocht is.

Uit de kunst

Deze kunstenaars zijn ‘thuis’ bij galerie het moment

Het Moment toont een uitgebalanceerde selectie van een aantal vaste kunstenaars. De overeenkomst: hedendaags realisme. Binnen dat genre beperkt Galerie het Moment zich niet tot schilderijen, tekeningen of beelden. Alles wat ‘prettig prikkelt’ verdient een plek in de Poststraat van Zierikzee. De werken wisselen regelmatig, zo blijft Galerie het Moment bij ieder bezoek verrassen. U bent er van harte welkom!

Galerie het Moment

Welkom in Zierikzee

De galerie is gevestigd in het centrum van de monumentenstad Zierikzee op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. Het pittoreske stadje is goed bereikbaar en heeft uitmuntende gratis parkeervoorzieningen aan de rand van het historische centrum.

Contact
Galerie het Moment

Theo Metaal
Poststraat 28
4301 AD Zierikzee

Back To Top